Om reiki:

Reiki är en healingteknik för stressreducering och avslappning som också gynnar läkningsprocesserna i kroppen och stärker upp immunförsvaret och kommer ifrån Japan. Ordet ”Reiki” kommer från två japanska ord; ”Rei” (betyder högre visdom eller andligt medvetande) och ”ki” (betyder det samma som Chi, alltså livsenergi). I mitten av 1800-talet fick munken ”Dr. Mikao Usui” en kris i livet och begav sig till berget Kurama på en 21 dagars retreat för att fasta och meditera. I slutet av sin vistelse på berget så kom han i kontakt med reiki energin när han mediterade vid ett vattenfall. Det sägs att han blev träffad av strålen från vattnet på sin hjässa och fick då tillgång till reiki energin och dom helande symboler som används inom reiki.

Kort efter sin hemkomst från berget Kurama började han praktisera sin nya förmåga på människor. Han blev känd för sin läkningsförmåga och startade egen klinik som öppnade april 1922 i Tokyo. Han gav inte bara behandlingar, utan höll också seminarier för att sprida sin kunskap. Han dog 1926 och blev 62 år gammal.

Hawayo Takata var kvinnan som spred reiki till väst. Hon flyttade till Hawaii och spred sedan läran vidare till USA. För att ge och ta emot reiki healing så krävs det inte att man ska tro på något särskilt, eller tillhöra någon religon. Alla människor kan lära sig det, men precis som så mycket annat så handlar det mycket om vilken fallenhet man har, och hur man lever sitt liv. Det finns 5 principer som man ska begrunda och leva efter i sitt hjärta:

1. Bli inte arg idag
2. Bli inte orolig idag
3. Var tacksam idag
4. Arbeta hårt idag (medial träning)
5. Var vänlig mot andra idag

_________________________________

Vad gör reiki:

Mycket av tankarna kring reiki kommer från Buddismen. Efter man fått en reiki healingbehandling så blir man avslappnad i kroppen. Immunförsvaret börjar att arbeta och läka kroppen. Man blir balanserad fysiskt, känslomässigt, mentalt och stärker även den andliga och kreativa energin.

_________________________________

Dom tre vanligaste graderna inom reiki:

Reiki 1 – Handpåläggning – man flyttar runt händerna i olika positioner på kroppen och balanserar ner stressnivån samt stärker immunförsvaret hos den som får behandlingen. Man kan ge reiki till allt som består av energi, tex. människor, djur och växter. Det går även bra att fylla på sin egen energi, genom att utföra behandling på sig själv.

Reiki 2 – Distanshealing – man skickar energi till olika ändamål.

Reiki 3 – Reikimaster – man får tillgång till symbolerna som används inom reiki och kan lära ut dom olika graderna till andra personer.